[:sv]Vår församling är en del av den romersk katolska kyrkan och Stockholms katolska stift, som omfattar en rad orter i sydvästra Skåne (Höör, Hörby, Veberöd, Dalby, Genarp, Staffanstorp, Uppåkra, Åkarp, Hjärup, Kävlinge och Löddeköpinge). Sankt Thomas församling återspeglar den katolska kyrkans världsvida karaktär genom att vi har församlingsmedlemmar från världens alla kontinenter, och den heliga mässan firas regelbundet på flera språk.

Bland de aktiviteter som församlingen erbjuder för olika åldrar finns t.ex. undervisning för barn och vuxna om den katolska tron, äktenskapsförberedande kurser, barn och föräldragrupp, aktiviteter för barn och ungdomar, studentsjälavård, körsång, bönegrupper samt flera olika studiecirklar. Ett antal katolska lekmannarörelser finns också i församlingen.

Sedan 1940-talet så är präster och bröder som hör till Dominikanorden verksamma i Lund och i församlingen. Brödernas konvent med kapell finns på Sandgatan 8 ungefär fem minuters promenad från församlingskyrkan.[:]