[:sv]Tro och Ljus är en internationell rörelse, grundad 1971 under en pilgrimsresa i Lourdes, av bland andra den kanadensiske filosofen Jean Vanier och den franske pedagogen för människor med speciella behov, Marie-Hélène Mathieu.

”Tro och Ljus är en kristen, ekumenisk, internationell sammanslutning för människor med intellektuella funktionshinder, deras familjer och vänner. Vän kan vem som helst vara, som är öppen för att älska sina medmänniskor som de är.” Så beskriver Tro och Ljus sig själva. Och det är inte bara så att dessa våra intellektuellt handikappade bröder och systrar har sin självklara plats i Kyrkan, de har också en viktig mission att fylla. Bland annat att ta emot evangeliet om Jesus Kristus som barn, med glädje. Sällan har jag mött människor som älskar Jesus så intensivt som dessa våra trossyskon.

Sverige finns Tro och Ljus ännu så länge bara i Göteborg, Stockholm, Uppsala och Floby. Våra närmaste grannar är Tro og Lys i Köpenhamn. Vår grupp, som kallas ”Don Bosco”, består av ett par familjer med barn med särskilda behov från Malmö och Lund. Att en femte svensk grupp bildas här i Lund, det är stort, och vi hoppas att vi i vår tur skall kunna bidra till församlingen. Vi hoppas att vi skall kunna sprida ännu mer glädje glädje och värme än det som redan finns här.

Tack för att ni så generöst tar emot oss och låter oss vara i era lokaler. Vi tackar er inte minst för era förböner.
Ledare för vår grupp är Iwona Dekaljo. I ledarteamet finns också syster Thérèse O.P. Från Rögle kloster och jag, fader Lars Dahlander från Vår Frälsares församling i Malmö. Har ni frågor, eller vill vara med, eller känner människor som ni tycker borde vara med i vår gemenskap, så tveka inte att kontakta oss.[:]